Monday, July 30, 2012

TESTIMONI BELL PALSY - masalah saraf muka



Kredit pd Jaja Fuas...tq dear....
TESTIMONI BELL PALSY~~ 

Bells palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas. Muke akan senget sebelah, rasa kebas, mata xboleh katup, lidah xde rasa semua ni di sebabkan saraf muke yg tidak boleh berfungsi.

Cerita nya adik saya sendiri yg kena tau April baru ni, sedih saya ms dia inform, nasib baik dia bgtau cepat walau masa tu mmg sy xstart biz lagi pun so sy tringat Bio Ever trus ty Vid Vita sbb bgus utk sakit saraf kan, time tu waktu da suntuk sbb sy kn g Aussie so jumpa kat KLIA suh dia try pakai. Masa tu mmg nmpk sgt muke adik senget seblah. sedih sgt so lepas seminggu saya blk trus follow up, time tu da byk improvement then lepas sebulan dia kate dah ok, da bole tutup mata, dah bole rasa dan plg best bila adik ckp bila appointment dgn dokte..dokte cakap "wahhh u byk improvement ya xmcm org lain..u ada guna ape cepat baik camni".. Alhamdulillah dgn asbab Bio Ever Allah sembuhkan adik saya.. suke dengar cmtu,  sbb dah baik dr problem tu, yela muda lagi kan.. mst la mengganggu kerja. Nk jumpa orang pun kurang konfiden. 

Alhamdullah mmg sangat berguna, wajib ada dlm rumah BE nih, sape xde lagi mmg rugi...selain bole guna utk macam2 benda yg simple mcm luka, bengkak, kejang, senggugut tu mmg settle cepattt je. Mak guna untuk cantik Intim anak guna utk minda dan luka2 klau jatuh. 

PM my Facebook utk more detail...tq..

No comments:

Post a Comment

Tq.